Wat is wijn precies?

Wat is wijn?

Wijn is een alcoholische drank gemaakt met het gefermenteerde sap van druiven. Wijn is een alcoholische drank die ontstaat door het vergisten van het sap van druiven. Het volledige proces van wijnbereiding noemt men vinificatie. Soorten wijn zijn: rode wijn, witte wijn, rosé en mousserende wijnen als champagne en lambrusco.


Technisch gezien kan elk fruit worden gebruikt voor wijn (dwz appels, veenbessen, pruimen, enz.), maar als er alleen 'wijn' op het etiket staat, dan is het gemaakt met druiven. (Trouwens, wijndruiven zijn anders dan tafeldruiven ).


Het verschil tussen twee populaire dranken, wijn en bier, is dat bij het brouwen van bier gebruik wordt gemaakt van gefermenteerde granen. Simpel gezegd, wijn wordt gemaakt van fruit en bier wordt gemaakt van granen. Er zijn uitzonderingen – die de grenzen van bier verleggen – maar dat verhaal is voor een andere keer.


Wat zijn wijndruiven?

Wijndruiven zijn anders dan tafeldruiven: ze zijn kleiner, zoeter en hebben veel zaden. De meeste wijnen zijn afkomstig van een enkele wijnstoksoort die zijn oorsprong vindt in de KaukasusVitis vinifera genoemd .